TRAINER ARIE VAN DUIJN HERSTELT GOED VAN HARTINFARCT ** MOOIE BEKERLOTING SJZ VOOR SPORTIFF LAV CUP

14 mei 2021 21:30


Vorige maand is trainer Arie van Duijn getroffen door een hartinfarct. Omdat heel snel medische hulp ter plaatse was, valt de schade mee.
Er zijn drie stents geplaats. Van Duijn voelt zich goed, al moet hij nog wel rustig aan doen. Toch is hij al even op sportpark Haasbroek geweest. De trainersdraad heeft hij nog niet kunnen oppakken. Maar dat is uiteraard van secundair belang als het om zijn gezondheid gaat.

“Laat de mensen bij SJZ maar weten dat het goed met mij gaat. Ik voel me prima. Op 18 mei krijg ik van de specialisten meer duidelijkheid. Het is mij overkomen. Ik sta er heel nuchter in. Nu is alles onder controle.”

Binnen de selectie en de club was het uiteraard enorm schrikken toen het nieuws van het infarct bij Arie van Duijn bekend werd.
De trainingen, aangepast vanwege Covid-19, worden geleid door Peter van der Maat en Guus van der Hoeven.

LOTING SPORTIFF LAV CUP

De loting voor de Sportiff LAV Cup heeft uitgewezen dat SJZ het gaat opnemen tegen Noordwijk Onder 23 jaar, MMO en het zondagteam van Voorschoten’97.
In onderling overleg moeten die teams overeenkomen op welke data de wedstrijden worden gespeeld. De duels moeten wel vóór 31 december plaatsvinden.

Arie van Duijn kan het niet laten toch even zijn licht over de bekerloting te laten schijnen. “Interessante tegenstanders. Ga er op voorhand maar van uit dat Noordwijk Onder 23 een sterk team is. Een aantal van die spelers zit dicht tegen de A-selectie. Een mooie uitdaging voor ons dus. Dat geldt ook voor het duel met Voorschoten’97. Dat is immers het team waar een jaar geleden Niels van den Berg en Bryan Hilders nog voetbalden. En MMO kennen we. Ik vind het echt een leuke poule. Ik wil geen enkele club tekort doen, maar we hadden het minder kunnen treffen.”

TIJDPAD
Hoewel het speelschema nog niet bekend is, staat wel vast in welke perioden de bekerduels gespeeld gaan worden.

Groepsfase: voor 31 december 2021
Knock-outfase: voor 1 maart 2022
Kwartfinales: maart 2022
Halve finales: april 2022
Finale: juni 2022 op complex van Voorchoten’97.


BIJZONDERHEDEN
• De wedstrijden vinden NIET plaats onder de vlag van de KNVB. Het initiatief ligt bij Leiden Amateur Voetbal (LAV).
• Tot de halve finale is het toegestaan per wedstrijd 18 spelers in te zetten. Er is dus volop de gelegenheid om te wisselen en spelers minuten te laten maken.
• Vanaf de knock-outfase stelt de COVS de scheidsrechters aan.

Tekst en foto: Gerard van der Hoeven

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!