NEL VINK KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN -- INZET VOOR SJZ WOOG ZWAAR BIJ BENOEMING

30 april 2021 14:30


Nel Vink-Wesselman is Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Fred van Trigt speldde haar op vrijdag 30 april de versierselen op.
Nel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Al eerder, op 26 april, werd wereldkundig dat Nel de onderscheiding zou ontvangen.

Bij de uitreiking in het gemeentehuis was, vanwege corona, een select gezelschap aanwezig. Na die plechtigheid werd Nel Vink met haar naaste familie ontvangen bij SJZ op sportpark. De bijeenkomst vond buiten plaats. Hoewel het erg fris was, was de waardering voor Nel Vink hartverwarmend.

Bij SJZ waren naast familieleden en enkele bestuursleden en ereleden van SJZ ook vertegenwoordigers van het Vrouwengilde/Damescontactclub en de Zonnebloem aanwezig. Een delegatie van het Trimmersgilde van SJZ ontbrak uiteraard niet.
Na een welkomstwoord en felicitatie door clubvoorzitter Tom van der Meer werd een grote (groen-witte) taart aangesneden.
De genodigden – allemaal op de juiste onderlinge afstand – lieten zich de traktatie goed smaken.

Hieronder een selectie van de verdiensten van Nel Vink op basis waarvan de Koning heeft besloten haar een onderscheiding toe te kennen. De woorden zijn uitgesproken door burgemeester Fred van Trigt.

SJZ

“Vrijwilligster bij voetbalvereniging SJZ van 1987 tot 2013. Samen met Nel Turk-Distelvelt draaide mevrouw Vink bardienst op de vrijdagavond. Samen vormden zij het duo Nel&Nel. Die term is een begrip. Na meer dan 25 jaar zeer trouwe dienst zijn de dames voor altijd onlosmakelijk verbonden aan het vrijdagavondtrimmersgilde. Mevrouw Vink was niet alleen actief voor de trimmers. Ook ruim 25 jaar voor de klaverjassers van SJZ die steevast op de vrijdagavond in het clubhuis van SJZ bijeen kwamen. Zij had 40 weken per jaar dienst.

De burgemeester vervolgde: “Vanaf 2002 tot heden is Nel Vink gastvrouw bij de thuiswedstrijden van SJZ 1. Dat betekent dat zij bestuursleden van de bezoekende partij ontvangt. Vanwege de zeer plezierige contacten die mevrouw Vink als gastvrouw heeft opgebouwd, gaat zij incidenteel ook mee naar uitwedstrijden en wordt dan zoals bijvoorbeeld bij de voetbalvereniging Van Nispen in De Zilk met alle egards ontvangen. Mevrouw Vink is in het seizoen 1995-1996 uitgeroepen tot SJZ-vrouw van het jaar. We zijn nu 25 jaar verder en nog steeds is zij vrijwilligster bij de club.”

Voor alle hoogtepunten en vieringen van de contribuanten van het Trimmersgilde (denk aan zilveren en gouden huwelijksfeesten) ontvangt het duo Nel & Nel vanzelfsprekend een uitnodiging en jaarlijks werden zij op gepaste wijze beloond voor hun inzet en bovenal de gezellige inbreng binnen het Trimmersgilde.”

MANTELZORG

Maar Nel Vink heeft zich op meerdere terrein verdienstelijk gemaakt, zo meldde Van Trigt, die voor de eerste maal als burgemeester een lintje mocht uitreiken.

Zo was Nel Vink 12 jaar lang (van 2006-2018) mantelzorger voor buurvrouw Thea Verhagen. De vriendschap tussen de dames is begonnen in 1965 toen zij allebei een huis naast elkaar kochten in de Zonnegaarde. De dames Vink en Verhagen hebben elkaar vanaf de eerste dag gesteund. Als de één ziek was deed de ander boodschappen en werd er voor elkaar gekookt of op elkaars kinderen gepast. Zij konden altijd bij elkaar binnen lopen. Er was gewoon een klik tussen de families.
Na het overlijden van de man van mevrouw Verhagen was Nel Vink een grote steun voor haar. Tot aan het overlijden van mevrouw Verhagen heeft zij goed voor haar gezorgd.

DAMESGILDE / DAMESCONTACTCLUB

Sinds 2011 is Nel Vink bestuurslid van het Damesgilde / Damescontactclub, met de portefeuille ‘Lief en Leed’. Zij houdt zich ook bezig met de ledenlijst. Van tijd tot tijd legt zij het contact met een gastspreker, die een informatieve of gezellige avond voor het Damesgilde komt verzorgen en regelt dan het nodige rond zo’n avond.

In 2011 is het Damesgilde ontstaan door samenvoeging van de Damescontactclub met het Katholiek Vrouwengilde. Nel Vink was – tot de samenvoeging in 2011 – jarenlang voorzitter van de Damescontactclub.

ZONNEBLOEM

Vaste vrijwilligster bij de Zonnebloem in Zoeterwoude-Dorp sinds 2014
Zij bezoekt gasten en nodigt ook gasten uit voor de door de Zonnebloem georganiseerde activiteiten. Bij de activiteiten is mevrouw Vink regelmatig aanwezig en helpt altijd mee. Zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse picknick voor senioren. Ook is Nel Vink bereid om in te springen als er hulp nodig is. Zij staat vooral bekend als een goede teamspeler.

Tekst: Gerard van der Hoeven

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!