SJZ PAKT PUNT BIJ KOPLOPER BSC'68 DIE KOPPOSITIE VERSPEELT - v.v. SJZ

SJZ PAKT PUNT BIJ KOPLOPER BSC'68 DIE KOPPOSITIE VERSPEELT

14 mei 2023 15:15


Koploper BSC’68 heeft zich stukgebeten op SJZ. In Benthuizen was het niet hoogstaand, wel spannend. Vooral ook omdat BSC’68 voor de aftrap wist dat concurrent Zevenhoven nipt had gewonnen van LSVV’70 en daardoor zag BSC’68 het punt voorsprong veranderen in een achterstand van 2 punten. Winst op SJZ was dus de enige opdracht om zo de koppositie weer over te nemen.

Na 95 minuten was het echter nog steeds 0-0. Een uitslag waar SJZ vrede had. Bij de thuisploeg – met een schitterende accommodatie – was de teleurstelling groot. In de laatste seconden wist doelman Oscar Koek met een katachtige reactie de winnende treffer van BSC’68 te voorkomen.

Keepte bij SJZ Oscar Koek een prima wedstrijd, heel opmerkelijk was dat drie spelers van het derde elftal, met een karrevracht aan routine, als invallers in actie kwamen. Dat was uit nood geboren omdat SJZ 2 een belangrijke wedstrijd moest spelen tegen Stompwijk’92 2 (en die met maar liefst 6-0 won) en ook het hoogste juniorenteam vrijwel gelijktijdig competitieverplichtingen had.

VERRASSENDE NAMEN

Tot veler verrassing namen Guus van der Hoeven (296 caps), Stefan Sleijser (267 caps) en Peter Wansink (103 caps) plaats op de bank om na de rust in het veld te komen.

De grootste verrassing was evenwel de rentree van Joey Vink. Hij was sinds 11 maart uit de roulatie, kwam direct na de rust binnen de lijnen, miste wedstrijdritme en was een half uur later aan het einde van zijn krachten.

Bij SJZ ontbraken Daan van Rijn (geschorst) en Jurian de Klerk (andere verplichtingen). Ook Jan van Eeden en Corné Berg waren niet inzetbaar.
Voor verdediger Rick van Hoorn was het zijn vijftigste optreden in de hoofdmacht. De jubileumwedstrijd kreeg door de puntendeling met de koploper extra glans.
Minder glans was er voor aanvaller Timo Lagerberg. Hij moest in minuut 78 vertrekken na zijn tweede gele kaart.

SOLIDE AFWEER SJZ

Thuisclub BSC’68 vond een solide Zoeterwoudse afweer tegenover zich. De gastheren creëerden gedurende 90 minuten (plus 5 minuten extra tijd) de betere kansen, maar doelman Koek was in goeden doen.
Namens het 55 jarige BSC’68 hadden Roel van der Valk en Jelle Verhoeff mogelijkheden om de score te openen. Bij de bezoekers roken Timo Lagerberg en Marc Griffioen aan de openingstreffer.
Was aan SJZ-zijde doelman Oscar Koek een ware sta-in-de-weg, zijn collega doelwachter Michael Verhoeff deed ook waarvoor hij ooit was gevraagd: ballen tegen houden.

Naarmate het duel vorderde werd de druk groter alhoewel SJZ zeker ook nog wat, weliswaar kleine mogelijkheden kreeg.
Dat de spanning toenam naarmate de tijd verstreek was duidelijk. Het leek nog even penibel te worden toen Lagerberg zijn tweede gele kaart kreeg na een uiterst onhandige overtreding op Job Splitthoff. Voor de uitstekende leidende Haagse arbiter Ahmet Gok was duidelijk dat geel op zijn plaats was.
Onder de toeschouwers ook veel spelers en stafleden van Zevenhoven. Zij speelden eerder op de dag tegen LSVV’70, wonnen nipt en haalden na het laatste fluitsignaal niet alleen opgelucht adem, er was voor de spelers van SJZ bier in ruime mate.

”VREDE MET PUNT”

Trainer Arie van Duin had vrede met één punt. ”We misten enkele spelers, hebben keihard gewerkt en als collectief een goede prestatie geleverd. In de slotfase kwamen we onnodig met tien man te staan en voerde BSC de druk op. Het was nog even hectisch, maar we hielden stand.”

ZATERDAG DE DERBY

Vanaf nu is het vizier gericht op de derby tegen Meerburg. Het is de vijftigste editie van de tweekamp tussen Dorp en Rijndijk.
Het voetbalweekblad VOETBAL INTERNATIONAL gaat in de editie van woensdag 17 mei nader in op de Zoeterwoudse derby.

Omdat beide ploegen in de aanloop naar de ‘wedstrijd van het jaar’ gelijk hebben gespeeld, blijft het verschil 4 punten in het voordeel van SJZ. Da’s een plezierige gedachte omdat plek drie in de eindrangschikking recht geeft op deelname aan de nacompetitie met uitzicht op promotie.
Na de derby speelt SJZ alleen nog tegen hekkensluiter Kickers’69.

SJZ

Oscar Koek
Rick van Hoorn, Roy Versteegen, Guus de Goede, Dave Plooij Mike Hensing, Timo Lagerberg (78. 2e gele kaart), Mitchell Hensing (55. Stefan Sleijser)
Marc Griffioen (82. Guus van der Hoeven), Jari van Kampen (55. Peter Wansink), Ricardo Rietkerken (46. Joey Vink).

UITSLAGEN 13 MEI

BSC’68 – SJZ 0-0, LSVV’70 – Zevenhoven 3-4, Meerburg – Warmunda 1-1, Nicolaas Boys – SJC 6-2, Roodenburg – Teylingen 1-2, Kickers’69 – Hazerswoudse Boys 2-3, Woubrugge – NSV’46 3-5.

STAND

Zevenhoven 24-54, BSC’68 24-53, SJZ 24-43, Meerburg 24-39, NSV’46 24-38, Teylingen 24-37, Nicolaas Boys 24-36, Roodenburg 24-33, LSVV’70 24-33, Warmunda 24-31, Woubrugge 24-27, Hazerswoudse Boys 24-19, SJC 24-16, Kickers’69 24-7

NOOT: Hazerswoudse Boys, SJC en Kickers’69 degraderen naar 5e klasse.

PROGRAMMA 20 MEI

SJZ – MEERBURG, NSV’46 – BSC’68. Zevenhoven – Roodenburg, Hazerswoudse Boys – Nicolaas Boys, Teylingen – Woubrugge, LSVV’70 – SJC, Warmunda – Kickers’69.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!