Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ GEEFT WINST TEGEN KOPLOPER IN SLOTSECONDEN UIT HANDEN: 3-3

16 april 2023 17:00

SJZ leek tegen koploper Zevenhoven de drie punten in eigen huis te houden. Na een 2-0 en 3-1 voorsprong was het tot de 90ste minuut 3-2 in Zoeterwouds voordeel. Toen sloeg het noodlot voor de Haasbroek-bewoners alsnog toe. Op dat moment speelde SJZ met 10 man nadat Jari van Kampen na 2x geel moest vertrekken. In de slotminuut profiteerde Zevenhoven optimaal van de man-meer situatie. Op een bal van grote afstand verkeek doelman Koek zich en dat betekende 3-3.

Na afloop was de teleurstelling groot bij de brigade van trainer Arie van Duijn. Hoe kon het gebeuren dat SJZ een vrijwel zeker lijkende overwinning alsnog uit handen gaf? Het leek een beetje op het scenario van de wedstrijd SJZ-Teylingen van 12 november. In de 89e minuut wees het score bord destijds een 4-2 stand aan, na het laatste fluitsignaal was 4-4 in de boeken genoteerd.

DRIE ABSENTEN TE VEEL VAN HET GOEDE

SJZ heeft overigens wel een aanvaardbaar excuus, al koop je daar niets voor. De aanvallers Joey Vink en Timo Lagerberg, plus verdediger Mike Hensing ontbraken wegens blessures. Hoe je het ook wendt of keert, dat is een gevoelige aderlating.

Dat Zeenhoven al weken de lijstaanvoerder is, bewees de ploeg op Haasbroek. In het eerste bedrijf waren de bezoekers regelmatig de bovenliggende partij. In de zesde minuut kroop SJZ door het oog van de naald toen een bal van Perry Peters via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. Een mazzeltje voor de thuisploeg. Net binnen het kwartier dacht SJZ op voorsprong te komen. Ricardo Rietkerken kwam na een voorzet van Marc Griffioen alleen voor de doelman. Met een lob probeerde hij de goalie te verschalken. Dat lukte gedeeltelijk want de bal ging weliswaar over sluitpost Connor van Heertum, maar ook over het doel.
Toch kwam SJZ op voorsprong. Een vrije trap van Jari van Kampen verdween onverwacht in de verre hoek in de touwen: 1-0.

Niet veel later werd het zelfs 2-0. Een uitstekende pass van middenvelder Daan van Rijn op Marc Griffioen werd door de rechterspits kundig afgerond. Hoewel SJZ-doelman Oscar Koek het nodige werk kreeg, wist de thuisclub met steun van de defensie de zaken goed te klaren, soms met het nodige geluk.

SJZ kreeg zelfs mogelijkheden op een ruimere score. Van Kampen en Griffioen stuitten evenwel op de doelman van de bezoekers. Op slag van rust werd de doelpuntenmarge evenwel onverwacht gehalveerd. Maurits Splinter schoot van grote afstand een directe vrije trap linea recta in de touwen.

HEEL SNEL OP 3-1

Na de pauze was het verschil na nauwelijks 5 minuten weer twee doelpunten. Met de buitenkant voet dirigeerde Jari van Kampen de bal van een meter of 20 afstand via de binnenkant van de paal in het doel. Een fraaie treffer en 3-1 op het scorebord. Zevenhoven, fysiek sterk, probeerde met hoge ballen de Zoeterwoudse afweerlinie onder druk te krijgen. Daar had SJZ het af en toe best lastig mee. In voetballend opzicht was de thuisclub de baas, maar soms komt er meer voor kijken om de punten vast te houden. Een minuut of 20 voor tijd werd het 3-2. Opnieuw was het Maurice Splinter die uit een vrije trap van afstand doel trof.

Trainer Arie van Duijn greep in. Vleugelverdediger Rick van Hoorn maakte plaats voor Jan van Eeden die een plek in het centrum kreeg waardoor Jurian de Klerk naar de rechtervleugel verhuisde.

TWEE MAAL GEEL

Zo’n 5 minuten voor het einde ontving Jari van Kampen zijn tweede gele kaart en dat betekende dat hij kon gaan douchen. Niet slim van de tweevoudig doelpuntenmaker want daardoor werd de druk op het SJZ-doel groter en groter.
Hoewel de klok voort tikte, duurde het duel voor SJZ toch net te lang. Voor de derde keer was het Maurice Splinter die SJZ pijn deed. Van grote afstand joeg hij de bal uit een vrije trap in het doel. Goalie Koek ging daarbij overigens niet vrij uit.

Waar Zevenhoven het kostbare punt uiteindelijk koesterde kwam de remise bij SJZ aan als een onnodige nederlaag. Overigens gaf een puntendeling de verhoudingen in het veld wel goed weer. Maar de zege in de slotseconden uit handen geven kwam hard aan.