Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ klopt NSV'46 na wervelende eerste helft - drie junioren maken hun competitiedebuut

26 maart 2023 13:00

Het waaide zaterdag stevig op sportpark Haasbroek. Dat inspireerde SJZ in de eerste helft door als een wervelwind over NSV’46 te razen. Vlot combinerend scoorden de groenwitten voor de thee maar liefst vijf maal. Op slag van rust scoorde NSV’46 uit het niets tegen. Dat was, zo bleek achteraf, de opmaat voor een aanzienlijk mindere tweede helft van de Zoeterwoudse brigade. Het leek alsof de top-elf van Van Duijn al vroeg was begonnen aan de feestelijke Derde Helft die al wekenlang van tevoren was aangekondigd.
Het duel eindigde uiteindelijk in 5-3.

DRIE JUNIOREN MAKEN GELIJKTIJDIG COMPETITIEDEBUUT

In de slotfase maakten drie junioren gelijktijdig hun competitiedebuut in de hoofdmacht. Jochem van der Poel (19 jaar, zoon van oud eerste elftalspeler Jeffrey van der Poel), Renzo Verhagen (19 jaar, kleinzoon van Zuidhof-bewoner John Verhagen) en Bram Adriaans (17 jaar, zoon van Hendrika Adriaans die actief is binnen het SJZ-kledingverkoopteam).
Dat trio mocht van trainer Arie van Duijn opdraven voor hun eerste speelminuten op het hoogste SJZ-niveau. Eerder in de wedstrijd was junior Jay Loomans (19 jaar) al ingevallen. Hij debuteerde op 23 oktober 2021 (Warmunda-SJZ 1-1) in het eerste elftal.

EERDER HERFST- DAN LENTEGEVOEL

Op de dag voorafgaand aan de start van de zomertijd was van zomer beslist nog geen sprake. Naast een heel stevige wind kregen de toeschouwers tijdens enkele regenbuien het gevoel dat de herfst een poging deed terug te keren. Op zulke momenten is de overdekte tribune een welkome service.
SJZ zorgde met een voetbalshow – oké, het is enigszins gechargeerd – voor een heerlijke eerste helft al dachten de aanhangers van NSV’46 daar logischerwijs heel anders over.
Na 8 minuten opende Marc Griffioen de score na goed voorbereidend werk van Timo Lagerberg. Net binnen het half uur verdubbelde SJZ de score. Een vlotte aanval over rechts via Griffioen werd door Timo Lagerberg doeltreffend afgerond. De thuisclub had de smaak te pakken. Door Mitchell Hensing, een genutte strafschop door Roy Versteegen en een treffer van centrale verdediger Jurian de Klerk stond het na 45 minuten 5-0. NSV-doelman Bas Kalshoven werd er bijna moedeloos van.
Toch ging de rust in met een 5-1 tussenstand want in de extra speeltijd van het eerste bedrijf trof Robin van Koert doel.

MINDERE TWEEDE HELFT

Trainer Van Duijn was not amused door die tegentreffer. Vooral omdat de verdedigers zich in slaap lieten sussen. De tweede helft was kwalitatief van aanzienlijk minder niveau. NSV’46 weigerde mee te werken aan een vervolg van het Zoeterwoudse feestje. Van overheersing door SJZ was in het tweede driekwartier geen sprake. Er kwamen over en weer overigens wel kansen om de score op te voeren. De overtuiging en doortastendheid liet de thuisclub in de steek.

Aan de andere kant werd een zeer ongelukkige handsbal van aanvoerder Guus de Goede bestraft met een strafschop. Robin van Koert wist wel raad met de elfmetertrap en scoorde zijn tweede van de middag: 5-2.
Nadat NSV’46 de lat had geraakt kwam de ploeg in de slotfase toch nog dichterbij door een doelpunt van aanvoerder Stefan van Tol.
Op dat moment stonden 3 junioren al minutenlang te trappelen om hun debuut te maken. Gelukkig voor hen kwam het ook zo ver en mogen zij nu de eerste officiële cap achter hun naam
noteren. Hopelijk volgen er veel meer……..

LOVEND

Trainer Arie van Duijn was na afloop lovend over de eerste helft. “Nou, eerlijk gezegd tot de 45e minuut. Tot die tijd stond onze organisatie prima, we speelden degelijk en combineerden goed. Een moment van verslapping vlak voor de rust werd afgestraft. Bij een 5-1 ruststand weet je dat de tweede helft minder wordt. Dan merk je ook dat veel spelers een actie willen maken en daardoor uit hun positie lopen. Maar we hebben uiteraard niks te klagen en kijken nu uit naar de wedstrijd bij Teylingen.”

GOEDE ZAKEN

Na afloop bleek SJZ (op de ranglijst derde achter Zevenhoven en BSC’68) goede zaken te hebben gedaan. De achtervolgers 4 t/m 7 (Nicolaas Boys, Teylingen, NSV’46 en LSVV’70) verloren allemaal.

SJZ

Oscar Koek
Mike Hensing (56. Rick van Hoorn), Jurian de Klerk, Guus de Goede, Dave Plooij
Roy Versteegen (86. Jochem van der Poel – debuut), Daan van Rijn
Mitchell Hensing
Marc Griffioen (86. Renzo Verhagen – debuut), Jari van Kampen (70. Jay Loomans), Timo Lagerberg (86. Bram Adriaans – debuut)

UITSLAGEN 25 MAART

SJZ – NSV’46 5-3, Nicolaas Boys – Woubrugge 2-3, Hazerswoudse Boys – Zevenhoven 1-3, SJC – Roodenburg 1-4, Meerburg – LSVV’70 3-0, Kickers’69 – BSC’68 0-4, Warmunda – Teylingen 1-0

STAND

Zevenhoven 19-45, BSC’68 19-42, SJZ 19-35, Nicolaas Boys 19-30, Teylingen 19-29, NSV’46 18-27, Meerburg 19-26, Warmunda 19-25, LSVV’70 19-24, Roodenburg 18-23, Woubrugge 19-21, Hazerswoudse Boys 18-16, SJC 19-12, Kickers’69 18-7.

PROGRAMMA 1 APRIL

Teylingen – SJZ (LET OP: aftrap om 17.00 uur, maar mogelijk wordt het tijdstip nog vervroegd !!!). Zevenhoven – Warmunda, Roodenburg – Hazerswoudse Boys, Woubrugge – SJC, Meerburg – Kickers’69, LSVV’70 – NSV’46, BSC’68 – Nicolaas Boys