Jeugdlid Boy Wondergem (15 jaar) heeft ongelijke en oneerlijke strijd tegen kanker verloren - v.v. SJZ

Jeugdlid Boy Wondergem (15 jaar) heeft ongelijke en oneerlijke strijd tegen kanker verloren

10 maart 2023 11:30


Boy Wondergem, jeugdspeler van SJZ, is op dinsdag 7 maart overleden. Hij mocht slechts 15 jaar worden. Boy was al geruime zeer ernstig ziek. Het bericht van zijn overlijden komt hard aan. Zeker bij zijn direct naasten en zorgt binnen de club voor grote verslagenheid, vooral bij zijn eveneens nog jonge teamgenoten.

AFSCHEID

Zondag 12 maart van 16.00-18.00 uur, is in het clubhuis van SJZ gelegenheid tot condoleren.
De crematie is maandag 13 maart, 11.45 uur in Crematorium Rhijnhof te Leiden.
Het correspondentieadres is Kouzijnpad 8, 2381 AW Zoeterwoude.

QR-CODE EN COLLECTEBUS

Kanker is helaas nog steeds de grootste doodsoorzaak bij kinderen. Ëén op de vier kinderen met kanker overlijdt eraan. Het Prinses Máxima Centrum streeft ernaar om ieder kind te genezen.
Op verzoek van Boy en als eerbetoon aan is besloten een digitale collectebus te openen om geld in te zamelen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan innovatief onderzoek en nieuwe behandelingen.
Tijdens de condoleance in het clubhuis van SJZ is een QR-code beschikbaar waar gescand kan worden. Ook staat er een collectebus waar een bedrag in gedaan kan worden.

NIET TE BEVATTEN

Het is nog niet te bevatten dat zo’n jonge knul is weggevallen. Boy Wondergem heeft het niet gemakkelijk gehad. Door omstandigheden groeide hij van jongs af aan op bij zijn oma Anneke en opa Aad die hem in Zoeterwoude alle liefde gaven.

Eind vorig jaar maakten we in het clubblad al melding van de ernstige ziekte van Boy nadat artsen een half jaar daarvoor hadden vastgesteld dat Boy een tumor in zijn hoofd had. Aanvankelijk leek een behandeling aan te slaan, maar niet veel later bleek dat vergeefse hoop. Dat was een extra klap voor Boy, voor zijn direct naasten – naast oma en opa ook vader Michael en zijn partner Desiree – en voor zijn teamgenoten bij SJZ.

JEUGDSPELER SJZ

Binnen de jeugdafdeling van SJZ was Boy een graag geziene speler. Hij voetbalde heel graag, paste goed in het elftal waarin hij speelde, de Jongens Onder 15, en hij stond zijn mannetje.
Nadat zijn ziekte was geconstateerd en zijn krachten afnamen, werd voetballen voor Boy steeds lastiger. Zijn teamgenoten hielden Boy bij de groep. Wedstrijden spelen lukte niet meer, ook regelmatig een half uurtje meetrainen werd een te zware opgave. Het was lastig en pijnlijk om te zien dat iemand die dolgraag voetbalt daartoe niet meer in staat bleek te zijn.

BOY GENOOT VAN UITSTAPJES

Om het leven toch nog wat op te vrolijken hebben vrienden van Boy nog enkele uitstapjes geregeld.
Zo bracht Boy een bezoek aan de Kuip in Rotterdam. Achter de schermen hebben meer mensen zich ingezet om dat bezoek mogelijk te maken.

Als supporter van Feyenoord genoot Boy volop van het bezoek aan het mooiste stadion van Nederland. Zeker na de rondleiding in het stadion en toen hij het shirt met daarop de naam van zijn favoriete speler Sebastian Szymanski er op had gekregen. Ook een Feyenoord-bal met de handtekeningen van de Feyenoord-spelers mocht Boy mee naar Zoeterwoude nemen.

Daar bleef het niet bij. Zijn vrienden regelden ook een bezoek aan het circuit van Zandvoort. Daar mocht hij plaatsnemen in een heel snelle auto die werd bestuurd door Rob Kamphues. Ook autocoureur Tom Coronel was er die dag bij betrokken.

MEERBURG - SJZ

Voorafgaand aan de derby tussen Meerburg en SJZ, op zaterdag 28 januari aan de Rijndijk, was Boy gekleed in SJZ-shirt betrokken bij de toss en de aftrap. Nadat Meerburg had gehoord van de ziekte van Boy werd hij, met oma Anneke en opa Aad, als eregast ontvangen. In de bestuurskamer sneed Boy de speciaal voor hem gebakken taart aan. Die smaakte hem best. Een mooi gebaar van Meerburg.

Hoewel iedereen de vurige wens uitsprak dat Boy zijn ziekte zou overwinnen, werd steeds meer duidelijk dat dat niet zou lukken. Zijn gezondheid werd zienderogen minder. Vanaf begin maart moest er rekening mee worden gehouden dat hij de ongelijke en oneerlijke strijd niet zou kunnen winnen.

Boy heeft geen broer of zus. Veel waardering is er voor oma Anneke en opa Aad die hun kleinzoon in moeilijke tijden liefdevol hebben opgevangen, begeleid en altijd gesteund.
Vooral voor hen, vader Michael en zijn partner, is het zwaar en eigenlijk onacceptabel dat hun pas 15 jarige parel is weggevallen.

Hopelijk geven de mooie momenten als waardevolle herinneringen oma, opa en anderen de kracht dit verlies te verwerken.
Binnen SJZ zal de naam van Boy Wondergem blijven voortleven

Bestuur en leden SJZ

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!