SJZ doet zichzelf tekort met bekerverlies - v.v. SJZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SJZ doet zichzelf tekort met bekerverlies

SJZ doet zichzelf tekort met bekerverlies

4 september 2022 10:45


SJZ ziet de bekerduels als nuttige oefenwedstrijden in de aanloop naar de competitie. Op bezoek in en tegen Gouda creëerde SJZ meerdere kansen, maar verzilverde er slechts twee. De thuisclub zag een 2-0 voorsprong wegebben. In plaats dat SJZ doordrukte, pakte Gouda met een schot van grote afstand in de slotfase de volle winst.

ONDER DE MAAT

Zonder groots te spelen deed de formatie van trainer Arie van Duijn zichzelf te kort in de stad die bekend staat om de stroopwafels. In het eerste kwart speelde SJZ ver onder de maat. De 1-0 achterstand was dan ook niet verwonderlijk. Na een korte drinkpauze – het was erg warm en de stroop bleef nauwelijks tussen de wafels! – kwamen de groenwitten beter voor de dag. Door slordigheden en het onbenut laten van ‘niet te missen’ kansen was het bij de rust nog steeds 1-0.

NA 2-0 ORDE OP ZAKEN

In het tweede bedrijf kwam SJZ eerst op een 2-0 achterstand voordat orde op zaken werd gesteld. Vanaf 11 meter kwam SJZ op 1-2. Marc Griffioen werd niet volgens de regels afgestopt. Een penalty en rood voor de ‘dader’ waren het gevolg. Volgens Van Duijn was de strafschop wel terecht, maar een rode kaart wel heel erg zwaar bestraft. Roy Versteegen had daar geen boodschap aan en verzilverde de elfmetertrap.
Na een prima aanval over meerdere schijven bracht Ricardo Rietkerken de balans in evenwicht.

De winst leek binnen bereik, maar werd niet behaald. Met een schot van grote afstand liet doelman Oscar Koek zich verrassen en was de 3-2 nederlaag een feit.

Trainer Van. Duijn gaf een aantal spelers de kans zich in de kijker te spelen. Zo ook Lars Vijn die opgroeide bij SJZ, vervolgens in Leiden voetbalde en (zoals het behoort) weer terugkeerde bij SJZ. Vorig seizoen was hij heel dicht bij zijn competitiedebuut. Door een administratieve omissie bleef zijn debuut tegen LSVV’70 daardoor uit.
Over het optreden van Vijn tegen Goude was Arie van Duijn wel te spreken. “Hij speelde in de verdediging en hij deed dat zeker niet onverdienstelijk”, aldus van Duijn.

Overigens is de naam Vijn bij SJZ 1 niet nieuw. Op 13 maart 2005 speelde Niels Vijn (broer van Lars) éénmalig in de hoofdmacht. Het duel op Haasbroek tegen ASC eindigde zonder doelpunten.

DISTRICTSBEKER

In dezelfde poule speelden de plaatsgenoten FC Zoetermeer en SVO Buytenpark tegen elkaar. FC Zoetermeer won de ‘stadsderby’ met 2-0.
Zaterdag 10 september speelt SJZ om 14.00 uur op Haasbroek tegen SVO Buytenpark.

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!