2-0 oefenzege SJZ op Floreant - v.v. SJZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

2-0 oefenzege SJZ op Floreant

2-0 oefenzege SJZ op Floreant

28 augustus 2022 12:00


Na de spectaculaire 5-5 op dinsdag 23 augustus tegen buur Stompwijk’92, kwam zaterdag 27 augustus Floreant uit Boskoop naar sportpark Haasbroek.

De man van het scorebord had het tegen Floreant aanzienlijk rustiger. Toch was hij opgewekter want SJZ won met 2-0. Het was een verdiende zege voor de brigade van trainer Arie van Duijn.
De doelpunten werden gescoord door Timo Lagerberg (eerste jaar senior) en de 32 jarige routinier Corné Berg die beide in het eerste bedrijf nog vanaf de bank toekeken hoe SJZ er niet in slaagde tot scoren te komen.

Het is in de voorbereiding vooral van belang dat zoveel mogelijk spelers in actie komen. Daarom was het vervelend dat de wedstrijd van SJZ 2 tegen Kickers’69 op het laatste moment werd geannuleerd omdat Kickers’69 geen elftal op de been kon brengen.

DOELPUNTEN NA DE THEE

Bij SJZ 1 ontbraken om uiteenlopende redenen de vaste waarden Mitchell Hensing en Dave Plooij. Voor anderen was dat de kans zich in de kijker te spelen. Zoals de ‘nieuwkomers’ Joey Vink en Mike Hensing die na 4 jaar FC Lisse weer terug zijn op het voetbal-nest waar zij opgroeiden.
Maar ook de 20 jarige Wouter van Klink die 3 kwartier zou spelen, maar door een kwetsuur bij Rick van Hoorn langer aan de bak moest. Verfrissend was het opportunistische spel van aanvaller Timo Lagerberg. Terwijl zijn buurman Koos Romijn (goed voor 145 wedstrijden in SJZ 1 en 38 doelpunten) halverwege de oefenduel huiswaarts was gekeerd, opende Lagerberg na een vlotte aanval de score. Ook aan de 2-0 ging een mooie aanval vooraf.

De Zoeterwoudse afweer werd incidenteel in het nauw gedreven, maar wist de situatie steeds te klaren. Daarbij maakte doelman Gijs Brinks een betrouwbare indruk.
Los van het resultaat is Van Duijn weer wat wijzer geworden.

Op de foto v.l.n.r. doelman Gijs Brinks die tegen Floreant de nul hield, Marc Griffioen (3 treffers tegen Stompwijk’92), Timo Lagerberg (scoorde de openingstreffer tegen Floreant) en Corné Berg (2x succes vol tegen Stompwijk’92 en 1x tegen Floreant).

OEFEN- EN BEKERWEDSTRIJD

Dinsdagavond 30 augustus oefent SJZ tegen tweedeklasser ASC. Aanvang 20.00 uur op Haasbroek.
Zaterdag 3 september om 14.00 uur speelt SJZ 1 in en tegen Gouda. Dat is een wedstrijd in de strijd om de Districtsbeker.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!