Spektakel bij SJZ tegen Stompwijk (5-5)

26 augustus 2022 12:15


Dinsdag 23 augustus

Afgelopen dinsdag 23 augustus speelde SJZ en Stompwijk een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De buren uit Stompwijk komen dit sezioen voor het eerst uit in de zaterdag competitie en konden, (door een veranderde regelgeving bij de KNVB) parallel overstappen van de zondag 3e naar de zaterdag 3e klasse..

Voor SJZ was dit de 2e oefenwedstrijd en met slechts 3 trainingen in de benen zijn dit soort wedstrijden ideaal om langzaam weer in het juiste voetbalritme te komen.
Dat de vorm dan nog niet optimaal is, is logisch en geen probleem. De komende weken zijn er juist voor om langzaam tot een goed ingespeeld team te komen, voordat de competitie start op zaterdag 24 september.

De oefenwedstrijd tegen Stompwijk was (achteraf) een goed voorbeeld van een echte oefenwedstrijd, want er werd volop gescoord.
Voor rust kwam Stompwijk op voorsprong, maar voordat er echt aan het bakkie thee begonnen kon worden, had SJZ de score omgebogen in een 4-1 voorsprong, dankzij doelpunten van Marc Griffioen 2x en Corne Berg 2x.

Na rust scoorde Stompwijk er ineens lustig op los en binnen no-time was de stand weer in evenwicht (4-4)..
Stompwijk leek uiteindelijk met de 4-5 de wedstrijd winnend af te sluiten, maar Marc Griiffioen was met zijn 3e uiteindelijk verantwoordelijk voor de 5-5 eindstand.

Ongetwijfeld zal trainer Arie van Duijn weer een hoop wijzer geworden zijn en kan hij aanstaande zaterdag 27 augustus, als Floreant op bezoek komt, kijken of zijn ploeg weer een stuk verder is.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!