Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ BLIJFT VIERDEKLASSER NA VERLIES TEGEN BE FAIR

11 juni 2022 23:15

Nadat zaterdag al een korte weergave van het duel tussen SJZ en Be Fair op de site is geplaatst, volgt nu een wat uitgebreidere versie. H
Omdat SJZ in de ultieme slotfase een 1-1 stand (en daardoor een verlenging) uit handen gaf en met 1-3 onderuit ging, is het seizoen ten einde.
Ook na het zomerreces speelt SJZ in de vierde klasse.

OUD-TRAINERS EN BURGEMEESTER

Op een zonovergoten sportpark Haasbroek stonden naast de trouwe supporters, ook enkele ‘oude bekenden’ langs de lijn. Zonder volledige te zijn werden de oud-trainers Fokke van der Reijd (trainer van 1987-1990) en Loek Helder (trainer in de periode 199-1994) gesignaleerd.
Van der Reijd kwam zelfs in contact met Harry Berg, destijds speler van het kampioensteam in de voetbaljaargang 1987-1988. Ook Michel Pieterse maakte deel uit van dat succesvolle elftal en was zaterdag eveneens op Haasbroek.
Aandachtig toeschouwers was ook burgemeester Fred van Trigt die zelf een voetbalverleden heeft in zijn vorige woonplaats Hillegom.
Langs de lijn stond ook MMO-icoon Bernard Kraan, erelid van de club uit Hoogmade.

GROTE KANS NIET BENUT

Maar het ging uiteraard om de wedstrijd tegen Be Fair. Al in de eerste minuut leek Ricardo Rietkerken de score te openen. Hij wist echter een vlotte aanval van de thuisploeg niet af te ronden. Het was wel een signaal van de bedoelingen van SJZ.
De bezoekers, een derdeklasser met snelle buitenspelers, was direct wakker en nam de regie in handen. Met fysiek sterk spel werd SJZ terug gedrongen. Na een kwartier werd het 0-1. Doelman Oscar Koek kon een inzet van Mohamed el Azzouti niet goed verwerken en hij zag de bal in het doel verdwijnen.
SJZ kwam onder druk, maar wist die te weerstaan. Aan de andere kant zag SJZ een inzet rakelings naast het doel gaan, even later raakte Marc Griffioen de paal.

Na de pauze kwam SJZ beter voor de dag. De bezoekers kwamen meerdere keren in het nauw, maar de thuisploeg kon niet het gaatje vinden om doelman Jack Verzijl te passeren. Na een knappe redding van doelman Koek, was het aan de andere kant Marc Griffioen die wel succes had. Op zijn inzet had de Waddinxveense sluitpost geen schijn van kans: 1-1.

SJZ ging door, bleef de aanval zoeken, maar moest wel heel attent blijven bij snelle uitvallen van Be Fair. Het del werd feller. Scheidsrechter Manon Plandsoen had haar handen vol, maar liet zich niet van de wijs brengen. Zij is één van de vrouwelijke scheidsrechters die op weg lijkt naar een mooie carrière.

Af en toe moest ze wat spelers sussen en dat deed ze bekwaam.
Ze. Waar SJZ in de slotfase een strafschop dacht te krijgen – er was inderdaad contact – wuifde Plandsoen dat resoluut weg.

In plaats van twee keer een kwartier verlenging (en indien nodig strafschoppen) pakte Be Fair in de slotfase toch nog de volle winst. Zelfs met twee doelpunten verschil want ij de 93e en 95e minuut sloegen de bezoekers toe.
Het laatste doelpunt was louter van statistische waarde al zal de maker Rens Blok daar anders over denken.

TELEURSTELLING

Uiteraard grote teleurstelling bij SJZ. De thuisploeg, bezig aan een sterke serie, liep weliswaar op de laatste benen (de tegenstander trouwens ook) maar had er nog graag een verlenging uitgesleept.

Waarnemend-trainer-coach René de Haas: “Van meet af aan zette Be Fair druk. Daar hadden we het even moeilijk mee. Ik denk dat de betere kansen voor ons waren. Zoals zo vaak dit seizoen kwamen we in de tweede helft beter voor de dag. Zo ook tegen Be Fair. De gelijkmaker was dan ook niet meer dan logisch. Voor mij is het onverklaarbaar dat wij na de gelijkmaker te slordig werden. Achteraf denk ik dat twee wedstr9ijden in korte tijd, we speelden immers ook op woensdagavond, net even te veel van het goede was Toch mogen we supertrots zijn. We hebben eruit gehaald wat erin zat. Dan is het extra jammer dat we in de extra speeltijd de zaak uit handen geven.”

BRYAN HILDERS

Voor Bryan Hilders was het zijn laatste wedstrijd in dienst van SJZ. Hij keert terug naar Voorschoen’97 en kijkt met tevredenheid terug op twee seizoenen op Haasbroek. “Ik heb hier met plezier gevoetbald. SJZ is een leuke dorpsclub met leuke mensen. Jammer dat we door corona in het eerste seizoen nauwelijks hebben kunnen voetballen. Ik heb op gevoel besloten terug te gaan naar Voorschoten. Daar spelen nog steeds veel bekenden en vrienden van mij. Toch denk ik dat ik hier mijn bijdrage heb kunnen leveren. Het is goed zo.”
Het vertrek van Bryan Hilders (28 caps in SJZ en als verdediger 7 doelpunten) betekent ook het vertrek van zijn ouders Kees en Monique die altijd aanwezig waren bij de wedstrijden. En dat stelde Bryan echt op prijs.

SJZ
Oscar Koek
Guus van der Hoeven (46. Jurian de Klerk), Roy Versteegen,
Bryan Hilders(92. Jay Loomans), Dave Plooij
Mitchell Hensing (92. Wouter van Klink), Guus de Goede, Daan van Rijn
Marc Griffioen, Peter Wansink, Ricardo Rietkerken (72. Timo Lagerberg)

OOK TEYLINGEN EN MEERBURG BLIJVEN IN VIERDE KLASSE

Voor de drie ploegen uit de vierde klasse die nacompetitie speelden, is het seizoen nu definitief voorbij. Want Teylingen (de gedoodverfde kampioen) ging op eigen veld verrassend met 1-2 onderuit tegen BSC’68 uit Benthuizen.
Meerburg verloor in Den Haag met 3-0 van Quick Steps.
Dat betekent dat SJZ, Teylingen en Meerburg volgend seizoen opnieuw acteren in de vierde klasse.

Daarin ontbreken kampioen en promovendus Koudekerk terwijl Bernardus, Football Factory en MMO komend seizoen in de nieuwe vijfde klasse uitkomen.

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven)