UITGEBREID VERSLAG - SJZ START NACOMPETITIE VOORTVAREN MET 5-1 WINST

8 juni 2022 23:45


De weg is nog lang en heeft zelfs wat weg van het atletieknummer 400 meter horden. Aan de finish wacht een ticket voor de derde klasse. Dan moet SJZ we wel met succes over vier horden heen…….
De eerste is door SJZ met glans genomen. Zevenhoeven, nummer 4 van klasse 4B, werd woensdagavond op Haasbroek met 5-1 verslagen. Daar was niets op af te dingen.

Horde twee is Be Fair. De ploeg uit Waddinxveen, uitkomend in de derde klasse, beëindigde het seizoen als nummer 12 en moet via de nacompetitie proberen derde klasser te blijven. Zaterdag 11 juni om half 3 is de aftrap op Haasbroek.

ZEVENHOVEN
Voor Zevenhoven waren de druiven na 90 minuten voetbal op Zoeterwoudse bodem uiteraard zuur. Hoewel de ploeg de nacompetitie als een mooi toetje beschouwde, kwam de 5-1 nederlaag toch hard aan.

Onder het toeziend oog van onder andere Manfred van den Bosch (van 2009-2011 trainer van SJZ), Meerburg-icoon Peter van der Heijden en oud-trainer Jan Wansink, de trainer van Be Fair als extra aandachtige toeschouwer en nog een kleine 200 supporters werd het een doelpuntrijke wedstrijd.

AFTASTEN
In het prille begin was het van beide kanten even aftasten. Beide teams wisten immers niet veel van elkaar. Al na 12 minuten brak Marc Griffioen de ban. Hoewel hij volgens kenners langs de zijlijn zijn ‘chocoladebeen’ gebruikte, wist hij toch doelman Connor van Heertum te verrassen. Een mooie opsteker voor SJZ en trainer-coach René de Haas die tijdelijk aan het roer staat vanwege wat ongemakken bij hooftrainer Arie van Duijn.

Zes minuten later was het zelfs al 2-0. Na een vlotte aanval gaf het doorzettingsvermogen van centrumverdediger Bryan Hilders – hij laat zich ook graag voorin zien – de doorslag. Hij was het meest slagvaardig in een wat hectische situatie: 2-0.

Gek genoeg zakte SJZ daarna wat terug, al gaf Zevenhoven extra gas. De bezoekers hadden ook geen andere keuze. Onzorgvuldig ingrijpen in de Zoeterwoudse afweer werd door Marco Pellegrom gretig afgestraft: 2-1. Op slag van rust onderscheidde doelman Oscar Koek zich met een heel knappe redding op een inzet van Berry Peters. Daarmee voorkwam Koek de gelijkmaker. Nu kon SJZ met een goed gevoel de thee nuttigen. Wel in de wetenschap dat de klus nog lang niet was geklaard.

SJZ DE BETERE PLOEG

Gesteund door de voorsprong begonnen de groenwitten aan het tweede bedrijf. De mannen hadden er zichtbaar zin in, het toetje smaakte naar meer.
Nadat Ricardo Rietkerken de lat had geraakt, zorgde Marc Griffioen met een schitterend doelpunt voor de 3-1. Hij werd de diepte ingestuurd, ging alleen op de doelman af en met een listige beweging zette hij Van Heertum finaal op het verkeerde been en rondde beheerst af:

SJZ GAAT VOL DOOR

Met nog een half uur op de klok – het scorebord werkte weer na een maandenlange storing – zat SJZ op rozen. Wel moest worden gewaakt voor gemakzucht. Dat was overigens beslist niet aan de orde. De groenwitte brigade ging vol door.

Nadat Ricardo Rietkerken de lat had geraakt en Marc Griffioen op doelman Van Heertum was gestuit, was het even later wel raak. Invaller-junior Timo Lagerberg (onlangs kampioen geworden met JO19-1) was trefzeker na de zoveelste vlotte aanval: 4-1. Hoewel ook de bezoekers nog mogelijkheden kregen bleef hun productie steken op één treffer. De Zoeterwoudse afweer gaf nauwelijks kansen weg.
In de slotseconden deed Ricardo Rietkerken nog maar eens een duit in het zakje: 5-1.

TEAMPRESTATIE

Trainer René de Haas (hij neemt tijdelijk Arie van Duijn waar) prees de enorme teamspirit. “Er was enorm veel inzet en volop beleving. Iedereen was bereid voor elkaar te werken. Dit was een echte teamprestatie. Daar mogen we als club trots op zijn.”
Voor Roy Versteegen was het een extra bijzondere wedstrijd. Hij speelde zijn 150e wedstrijd in de groen-witte hoofdmacht.

Zaterdagmiddag speelt SJZ opnieuw op Haasbroek. Dan is Be Fair uit Waddinxveen de tegenstander.


SJZ

Oscar Koek

Rick van Hoorn (79. Guus van der Hoeven), Roy Versteegen, Bryan Hilders, Dave Plooij

Daan van Rijn (61. Timo Lagerberg), Mitchell Hensing, Guus de Goede, Peter Wansink

Marc Griffioen (72. Corné Berg), Ricardo Rietkerken

Bron: Vreugde na de 5-1 overwinning op Zevenhoven.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!