SJC - SJZ AL OP VRIJDAGAVOND 6 MEI - ZEGT HET VOORT !!!

4 mei 2022 21:15


Op verzoek van SJC wordt de competitiewedstrijd tussen SJC en SJZ al op vrijdagavond 6 mei gespeeld en dus niet op zaterdag 7 mei.
Het duel in Noordwijk begint vrijdag om 19.45 uur.

De wedstrijd tussen de volgelingen van de Sint Jeroen Club en Sint Jan Zoeterwoude is van belang in de strijd om de vierde plaats op de ranglijst. Die positie geeft vrijwel zeker recht op nacompetitiewedstrijden met uitzicht op de derde klasse. SJZ staat nu vierde met 34 punten uit 19 wedstrijden, Warmunda en SJC hebben 25 punten verzameld, waarbij Warmunda één duel heeft gespeeld dan SJZ.

DUEL SJZ – SJC WAS OP WOENSDAGAVOND

Opmerkelijk is dat eerder dit seizoen het duel in Zoeterwoude ook al op een ‘bijzondere dag’ werd gespeeld, namelijk woensdagavond 16 maart. Dat was toen op verzoek van SJZ. Dat duel werd door SJZ gewonnen met 4-1. Die uitslag gaf evenwel een vertekend beeld omdat de bezoekers, zeker in de eerste helft, meerdere malen erg gevaarlijk waren, maar niet secuur in de afwerking.
Na een 2-1 ruststand liep SJZ na de thee uit naar 4-1. De Zoeterwoudse doelpunten werden die avond gescoord door Corné Berg, Bryan Hilders, Marc Griffioen en opnieuw Corné Berg. De Noordwijkse treffer kwam op naam van Dandy Steenvoorden.

VERZOEK KOMT VAN SJC

Het verzoek van SJC kwam omdat de spelers op 7 mei andere activiteiten hebben. De KNVB eist evenwel dat de wedstrijd uiterlijk 7 mei gespeeld zou worden. Een voorstel om op dinsdag 10 mei tegen elkaar te spelen, werd niet gehonoreerd.
Vervolgens is er veel gebeld en heen en weer geappt. Omdat SJC eerder het verzoek van SJZ honoreerde, voldoet SJZ nu aan de wens van SJC.

Trainer Arie van Duijn: “Wij kunnen, ondanks enkele afwezigen, toch een respectabel elftal op de been brengen. Ik vind het ook belangrijk dat clubs zoiets in goed overleg onderling kunnen regelen. Dat is ook wat waard.”

Het is uiteraard te hopen dat alle supporters van SJZ tijdig op de hoogte kunnen worden gesteld dat de wedstrijd al op vrijdagavond wordt gespeeld.
Kortom: zegt het voort……….

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!