INVALLERS BEZORGEN SJZ VOLLE WINST TEGEN ROODENBURG

30 april 2022 22:30


Dankzij doelpunten van de invallers Daan van Rijn en Corné Berg boekte SJZ een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Roodenburg. Dat was een meevaller want zeventien minuten voor het einde keek SJZ nog tegen een 0-2 achterstand aan.

DAAN VAN RIJN SUCCESVOL

De zege was wel verdiend. Maar de laatste weken gaat het wel heel moeizaam met de brigade van trainer Arie van Duijn. Na afloop was vooral Daan van Rijn de gevierde man. Hij scoorde immers twee keer in minder dan een half uur speeltijd. Vooral de 3-2 in de 88ste minuut werd luid bejubeld. Van Rijn na afloop: “Natuurlijk baalde ik dat ik op de bank moest beginnen. Maar de trainer bepaalt. Ik wilde uiteraard laten zien dat de trainer het mis had om mij op de bank te zetten. Dat het zo uitpakt is uiteraard heel mooi. Na de 2-1 en pal er op de 2-2 van Corné voelde ik dat we zouden winnen. We gingen volle bak door en werden steeds dreigender Deze overwinning hadden we echt nodig.”

EERSTE BALCONTACT DIRECT RAAK

Ook Corné Berg was uiteraard een tevreden man. Hij kwam in de 74e minuut in het veld voor Peter Wansink. Het eerste balcontact van Berg leverde direct een doelpunt op. Daar was vader Piet Berg overigens geen getuige van. Na de 0-2 ging hij teleurgesteld huiswaarts. De ontknoping moest hij ruim na afloop via de telefoon horen.

Even terug in de tijd.
De laatste serie duels verliep matig tot slecht voor SJZ. Moeizame winst op Warmunda, Woubrugge (ook met de winnende treffer van Daan van Rijn) en MMO en verliespartijen tegen LSVV’70, Kickers’69 en Bernardus betekenden dat SJZ de strijd met de top-drie definitief had verloren.

Na een praatsessie op dinsdag 26 april, zou het vanaf 30 april anders moeten. In het eerste bedrijf tegen Roodenburg had SJZ afstand kunnen en zelfs moeten nemen. De aanvalslinie was echter onzorgvuldig en Roodenburg-doelman Khalid Makkor voorkwam met enkele knappe reddingen dat SJZ halverwege op voorsprong zou staan.

ONVERW ACHT 0-2

Direct na de thee openden de bezoekers de score. Hakin Bouchaf tekende 0-1 aan en 10 minuten later bracht Anas Er-Rabt zijn ploeg zelfs op een 0-2 voorsprong. Een nieuwe nederlaag dreigde voor SJZ.

Met verse krachten probeerde SJZ het tij te keren. Verdediger Bryan Hilders ging naar voren en met de invallers Daan van Rijn en Corné Berg werd Roodenburg onder druk gezet. Met veel inzet probeerde SJZ het tij te keren en dat lukte.

De aansluitingstreffer kwam met de nodige mazzel tot stand. Uit een voorzet van Ricardo Rietkerken kwam de bal voor het doel. Vrijwel in de mangel van een verdediger en de doelman kwam de bal tegen het hoofd van Van Rijn en zo caramboleerde de bal in het doel.

Nauwelijks 2 minuten later was de balans in evenwicht. Vanaf links bracht Dave Plooij de bal voor het doel. Bryan Hilders stapte iets naar voren waardoor de bal bij Corné Berg terecht kwam. Het was zijn eerste balcontact, hij nam de bal op de slof en het was raak.

Gaf Roodenburg een week eerder een 2-0 voorsprong uit handen tegen LSVV’70 (er werd met 2-3 verloren), tegen SJZ werd hetzelfde scenario geschreven. In de ultieme slotfase
zorgde Van Rijn er voor dat de hele buit in eigen huis bleef. Uit een voorzet van links schampte hij met het hoofd de bal en dat precies voldoende om het ronde speeltuig buiten bereik van de doelman in de touwen te doen belanden: 3-2

Trainer Van Duijn vond dat zijn team in de eerste helft had verzuimd zichzelf te belonen. “De 0-0 stand halverwege gaf de verhouding in het veld geenszins weer. Na de rut waren we, net als bij Bernardus, weer niet scherp en dat strafte Roodenburg af. Toch heeft het team de rug gerecht en alsnog gewonnen.”

VOORUITZIENDE BLIK PUPIL VAN DE WEEK

Pupil van de week Damian Onderwater (kleinzoon van oud selectie-speler Piet Onderwater van de Vrouwenweg) had de 3-2 overwinning goed voorspeld. Daarom staat hij op de foto op de website van SJZ. Ook zijn mede-pupil van de week, Jaydem Brazil, staat - met de doelpuntemakers Daan van Rijn en Corné Berg – op dezelfde foto.

SJZ

Gijs Brinks
Jurian de Klerk (67. Rick van Hoorn) Roy Versteegen Bryan Hilders Dave Plooij
Guus de Goede Jari van Kampen Mitchell Hensing
Marc Griffioen (62. Daan van Rijn) Peter Wansink (73. Corné Berg) Ricardo Rietkerken

UITSLAGEN ZATERDAG 30 APRIL

SJZ – Roodenburg 3-2, Koudekerk – Meerburg 5-1, LSVV’70 – Kickers’69 1-4, Woubrugge – MMO 1-2, Warmunda – SJC 1-1, Teylingen – Bernardus 2-0, Football Factory was vrij

STAND

Teylingen 18-48, Koudekerks 18-43, Meerburg 18-42, SJZ 19-34, Warmunda 18-25, SJC 19-25, Kickers’69 19-24, Bernardus 18-19, Roodenburg 19-18, LSVV’70 18-17, Woubrugge 19-17, Football Factory 18-13, MMO 19-13.

PROGRAMA 7 MEI

Bernardus – Koudekerk, Football Factory – Woubrugge, Meerburg – Kickers’69, MMO – Woubrugge, LSVV’70 – Teylingen, SJC – SJZ (LET OP: AFTRAP 16.00 UUR), Roodenburg is vrij.

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!