Edwin van Nierop ontvangt zilveren waarderingsspeld KNVB

24 april 2022 21:15


Zaterdag 23 april is trainer Edwin van Nierop onderscheiden door de KNVB. Uit handen van KNVB-ambassadrice Michèle Weyne ontving de 47 jarige Van Nierop de zilveren speld van de nationale voetbalbond.
Hij kreeg die fraaie blijk van waardering voor meerdere functies binnen de club gedurende een groot aantal jaren.
Als speler van SJZ 1 droeg hij in de periode 1992-2004 190 maal het shirt van de hoofdmacht. Hij kwam tot 19 doelpunten en maakte deel uit van het kampioenselftal dat in 2001 de titel pakte.

Op het bestuurlijke vlak was Edwin van Nierop van oktober 2000 tot december 2009 penningmeester.
Van 2009 tot nu toe is hij leider en trainer van de meisjes/dames van SJZ.
Daarmee is zijn ‘Lijst van verdiensten’ overigens nog niet compleet. Tussen alle bedrijven door is Van Nierop gedurende meerdere jaren onder andere lid geweest van de Beleidscommissie van SJZ, van de Technische Commissie, kascontrolecommissie en SJZ Promotie. Die laatste tak binnen de club houdt zich bezig met sponsoring en public relations.
Binnen SJZ is Edwin van Nierop in december 2010 al benoemd tot Lid van Verdienste.
Nu is hij, op grond van een grote staat van dienst, door de KNVB onderscheiden met de waarderingsspeld in zilver.

Het was voor Van Nierop, hij was net klaar met zijn wekelijkse
trimactiviteiten bij de club. een grote verrassing. Onder het toeziend oog van zijn partner, kinderen, ouders en anderen werd hij in het zonnetje gezet.

SJZ feliciteert Edwin van harte met deze waardevolle en verdiende blijk van waardering. Clubvoorzitter Tom van der Meer onderstreepte de waardering voor Van Nierop – een SJZ-er in hart en nieren – met een boeket bloemen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!