SJZ VER ONDER DE MAAT EN VERLIEST MET 2-3 VAN KICKERS'69

17 april 2022 13:45


Het duel tussen SJZ en Kickers’69, werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van SJZ-erelid Leo Hoogeveen.
Hij overleed op 11 april op 87 jarige leeftijd. Leo Hoogeveen was in meerdere functies maar liefst zestig jaar actief voor SJZ.

SJZ heeft na het eerste fluitsignaal zichzelf echter een niet al te vrolijk paasfeest bezorgd. De groenwitten gingen op eigen veld roemloos met 2-3 onderuit.

VER ONDER DE MAAT

De thuisclub speelde ver onder de maat en wisselt dit seizoen veel te vaak goede wedstrijden af met mindere en incidenteel zelfs slechte duels. De ontmoeting met Kickers’69 was er een uit die laatste categorie.

En dat is merkwaardig. Kickers’69 was de voorbije weken aardig op dreef en dat wist SJZ uiteraard. Toch hadden de mannen van trainer Arie van Duijn geen passend antwoord op de speelwijze van de bezoekers uit Leimuiden.

In het eerste bedrijf was SJZ de bovenliggende partij. Zonder dat beide teams overigens tot hoogstaand voetbal kwamen. Was Kickers’69 in de 5e minuut gevaarlijk met een bal op de lat, daarna was SJZ enkele malen gevaarlijk, maar liet de afweking te wensen over. Zo kwamen Mitchell Hensing en Marc Griffioen net te kort om succesvol te kunnen zijn.
Kickers’69 deelde af en toe wel een plaagstootje uit, maar daarvan raakte SJZ niet van de wijs.

VERWACHTING KOMT NIET UIT

Gelet op de eerste helft was de verwachting dat de thuisclub in het tweede deel orde op zaken zo stellen. Dat gebeurde niet en nog vervelender voor de groen-witten: Kickers’69 deed dat wel.
Nadat SJZ een mogelijkheid onbenut had gelaten was het aan de andere kant wel raak door invaller (en nog junior) Milan Otgaar: 0-1. Dezelfde speler zorgde ook voor de 0-2.

SJZ voerde de druk op en doelman Möllers kreeg volop werk. Bij een van zijn acties raakte hij dusdanig aan zijn hand geblesseerd dat hij de strijd moet staken. Bij gebrek aan een reserve-goalie trok veldspeler Rick Straathof de keepershandschoenen aan.
Bij een van de eerste aanvallen van SJZ werd hij gepasseerd door Ricardo Rietkerken en gloorde er hoop voor de thuisploeg.
Die hoop werd de grond ingeboord toen Jari van Kampen werd getrakteerd op zijn tweede gele kaart aan en moest vertrekken

DE KLUTS KWIJT

SJZ was even de kluts kwijt en daarvan profiteerden de bezoekers die door spits Bas Witkop uitliepen naar 1-3.
Om onduidelijke redenen werd een doelpunt van SJZ afgekeurd. In de ultieme slotfase wist junior Jan van Eeden nog wel te scoren, maar het 2-3 verlies was een feit

Wim Buskermolen, voorzitter van Kickers’69, meldde in het paasweekend dat doelman Möllers mogelijk een breuk in zijn hand heeft. “Het zag er niet goed uit. Dinsdag gaat hij naar het ziekenhuis en zal er meer duidelijk worden. De vraag is of hij dit seizoen nog in actie kan komen”, aldus Buskermolen.

SJZ
Gijs Brinks
Rick v. Hoorn (84. Stephan de Boer), Roy Versteegen, Bryan Hilders (76. Ricardo Rietkerk), Dave Plooij
Daan van Rijn, Guus de Goede, Mitchell Hensing
Marc Griffioen (76. Timo Lagerberg), Peter Wansink (84. Jan van Eeden), Jari van Kampen (75, 2x geel)

UITSLAG DINSDAG 12 APRIL

Koudekerk – Teylingen 1-2

UITSLAGEN ZATERDSG 16 APRIL

SJZ – Kickers’69 2-3, MMO – Bernardus 2-3, Teylingen – Football Factory 3-0, Woubrugge – Roodenburg 2-1, Warmunda – Koudekerk 0-4, SJC – Meerburg 2-1, LSVV’70 was vrij.

STAND

Teylingen 16-44, Meerburg 117-42, Koudekerk 15-34, SJZ 17-31, Warmunda 16-21, Kickers’69 17-21, SJC 17-21, Roodenburg 17-18, Woubrugge 16-17, Bernardus 16-16, LSVV’70 16-14. Football Factory 17-13, MMO 17-9.

PROGRAMMA DINSDAGAVON 19 APRIL

Koudekerk – Woubrugge

PROGRAMA 23 APRIL

Bernardus – SJZ, Football Factory – Koudekerk, MMO – Teylingen, Roodenburg – LSVV’70, Kickers’69 – Warmunda, SJC – Woubrugge, Meerburg is vrij

(Foto Gerard van der Hoeven / tekst Gerard van der Hoeven met dank aan Leo van der Geest).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!