TRAINER ARIE VAN DUIJN OOK IN SEIZOEN 2022-2023 AAN HET ROER BIJ SJZ

21 december 2021 16:00


Trainer Arie van Duijn staat ook in het seizoen 2022-2023 aan het roer bij SJZ. Beide partijen waren het snel eens over het verlengen van de verbintenis met de groenwitten. Wel spreekt Van Duijn (deze week wordt hij 58 jaar) de grote wens uit dat hij eindelijk een volledig seizoen kan spelen met zijn manschappen.

“We hebben dit seizoen negen wedstrijden gespeeld en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben. Ik denk dat SJZ staat op een positie waar we horen. En ik zie nog volop mogelijkheden om ons te verbeteren”, aldus de trainer.

SJZ staat momenteel derde op de ranglijst. Die is overigens vertekend omdat niet alle ploegen evenveel duels hebben gespeeld. Feit is ook dat SJZ volstrekt onnodig twee punten heeft verspeeld tegen Football Factory (2-2) en Bernardus (eveneens 2-2). Maar ook dat hoort bij het voetbal.

PRIORITEIT BIJ TWEEDE ELFTAL
Van Duijn vervolgt: “Ik wil nog wel benadrukken dat onze prioriteit dit seizoen bij het tweede elftal ligt. Dat klinkt misschien wat merkwaardig, maar is wel waar. Na twee seizoenen hebben we weer een tweede selectie-elftal, daar schenken we veel aandacht aan. Makkelijk is dat niet omdat de selectie erg smal is. Daarom doen we regelmatig een beroep op jeugdspelers. Dat gebeurt in goed overleg met trainer René de Haas en
Kevin Bos, de hoofdtrainer van de jeugd. En ik vind het een hoopvol vooruitzicht dat spelers die nu nog in een vriendenteam spelen, hebben laten weten het volgend seizoen weer hogerop willen proberen.”

Met Van Duijn aan het roer weten de spelers wat ze van de Katwijkse oefenmeester kunnen verwachten. “De spelers begrijpen goed wat ik wil en hoe ik wil spelen. Op die voet gaan we verder. Ik denk dat de toekomst van SJZ er goed uit ziet. Spelers, de Technische Commissie en het bestuur zitten op één lijn. En ik vind dat mijn werk er hier in Zoeterwoude-dorp nog niet op zit. Mijn grote wens is eindelijk een volledig seizoen te kunnen draaien.”

Dat Arie van Duijn (kind van Quick Boys in Katwijk) SJZ een mooie club noemt zal niemand verbazen, anders zou hij niet zijn contract verlengen. “Werken met jonge gasten vind ik mooi en geef ze graag de kans. Maar junioren moeten nog wel grote jongens worden. Uiteindelijk bepalen zij zelf of ze straks tot de A- of de B-groep behoren.”

SAMENWERKING
Van Duijn laat zich nog wel ontvallen dat hij de samenwerking met jeugdtrainer Kevin Bos als heel positief ervaart. ”Kevin verricht goed werk binnen de club. We kunnen goed door één deur en we denken hetzelfde over voetbal. Ik loop niet op de zaken vooruit, maar ik zie in hem een toekomstige hoofdtrainer van SJZ.”
De nu 32 jarige Kevin Bos was de jongste speler ooit in SJZ 1. Op 15 jarige leeftijd maakte hij op 31 oktober 2004 zijn debuut in de hoofdmacht in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen MMO. Kevin Bos kwam tot 225 wedstrijden op het hoogste SJZ-niveau en scoorde als verdediger 23 doelpunten. Hij is een zoon van Jolanda en Wim Bos. Jolanda speelde bij de vrouwen van SJZ; aanvaller Wim kwam tot 261 caps en trof maar liefst 97 maal doel. In het seizoen 1975-1976 speelde Wim Bos voor Feyenoord.

PETER BOS CLUBRECORDHOUDER
Peter Bos, oom van Kevin Bos, is clubrecordhouder met 414 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Nu is Peter Bos lid van de Technische Commissie. Ook bij hem tevredenheid over het verlengen van het contract met Arie van Duijn: “We hebben eerst het een en ander geëvalueerd en eigenlijk iedereen wil door met Arie als trainer. Het is al opgemerkt, maar het tweede elftal moet hoe dan ook blijven bestaan en willen we in het nieuwe seizoen verder uitbouwen.”

VOORZITTER ROEMT GEDE SFEER
SJZ-voorzitter Tom van der Meer laat weten dat hij, even los van alle corona-perikelen, met vertrouwen de sportieve toekomst tegemoet ziet.
“Dat meet ik af aan de goede sfeer tijdens de trainingen. De resultaten van het eerste en tweede elftal zijn zeker bemoedigend en daarom ben ik blij dat we verder kunnen met Arie van Duijn als trainer”, aldus de preses van Sint Jan Zoeterwoude.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!