Wim Kalkers, voormalig secretaris SJZ, overleden

4 december 2021 14:30


Op 26 november 2021 is Wim Kalkers overleden. Hij is 85 jaar geworden.
In de periode 1964-1975 was Wim Kalkers bestuurslid van SJZ.
Van 1964- 1970 was hij secretaris, en vervolgens van 1970-1975 tweede-secretaris.

Wim Kalkers was werkzaam bij de Gemeente Zoeterwoude op de afdeling financiƫn.
Als bestuurslid van SJZ vormde hij het dagelijks bestuur met voorzitter Leen van der Geest en penningmeester Dirk Zandbergen.
In zijn periode als tweede-secretaris werd het dagelijks bestuur van de club gevormd door voorzitter Leen van der Geest, secretaris Nelis van der Krogt en een jaartje Cees Verzaal en penningmeester Bert Belt.

Het waren voor Wim Kalkers drukke en vooral ook mooie jaren. In 1964 en in 1967 werd SJZ 1 kampioen. Op de Loethe werd een clubhuis gebouwd en werden volop voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van de Loethe naar sportpark Haasbroek. Sinds 1970 spelen de groen-witten op Haasbroek.

In april 2015 is Wim Kalkers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn grote inzet voor SJZ was mede bepalend voor de Koning om Kalkers te onderscheiden.

Wim Kalkers was ook op andere terreinen actief.
Hij was een hartstochtelijk en vermaard zanger in het koor van de Meerburg-kerk, bestuurslid van de Stichting Algemene Begraafplaats aan de Hoge Rijndijk. Voor zijn verdiensten voor de Meerburg-parochie ontving hij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Kalkers was bestuurslid van De Eendenkooi, lange tijd vrijwilliger bij de Zoeterwoudse tak van Vluchtelingenwerk, gastheer in Huize Emmaus en bestuurslid van de Katholieke Bond voor Ouderen.

In die laatste functie werd hij bij zijn afscheid in het voorjaar van 2019 onderscheiden met de zilveren bondspeld.
Op de foto staat Wim Kalkers in het midden, Links Jaap Aartman, secretaris van de KBO Zuid Holland. Rechts Leo van der Ham, voorzitter van de KBO Zoeterwoude. Van der Ham is ex-speler van SJZ 1 en in de jaren zestig drie maal kampioen (1963, 1964 en 1967) met de groenwitten die toen nog op de Loethe speelden.

SJZ dankt Wim Kalkers voor zijn inzet voor de club en wenst de nabestaanden veel sterkte.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!