SJZ WERKT NIET MEE AAN JUBILEUMFEEST MMO: 1-4 -- TWEE PRACHTIGE DOELPUNTEN DAAN VAN RIJN

7 november 2021 20:45


Uiteraard feliciteert SJZ regiogenoot MMO met de 75ste verjaardag. Afgelopen zaterdag werd het jubileumboek van Met Moeite Opgericht gepresenteerd. Een mooie weergave van driekwart eeuw voetbal in Hoogmade.

Hoewel SJZ MMO een warm hart toedraagt – beide clubs spelen in het groen-wit – wilde SJZ zaterdag niet meewerken aan het opvrolijken van het feest door de thuisclub punten cadeau te doen.

Op het karakteristieke MMO-veld – pal naast de molen, een veld met nog echt gras en het waait er vrijwel altijd – ging SJZ met een eindzege van 1-4 aan de haal.
Een verdiende overwinning, daar waren beide partijen het over eens’. Vooraf was het beslist geen appeltje-eitje. Vaak heeft SJZ het lastig in Hoogmade waar de thuisciub altijd de mouwen opstroopt en, in de goede zin van het woord, de strijd aangaat.

MMO wordt (net als SJZ overigens) geteisterd door veel blessures. Noodgedwongen stond de 45-jarige Marcel Zwetsloot tussen de palen en kwam ook routinier Daan Lieverse (40 jaar) in actie. Dat is niet van weelde, maar het getuigt wel van een enorme clubliefde om het eerste elftal van de club van dienst te zijn. Hulde dus. Uit betrouwbare bron werd wel vernomen dat een aantal geblesseerden op de weg terug is en dat er over niet al te lange tijd jeugdspelers-met-mogelijkheden hun kans hopen te gaan grijpen. Het is MMO meer dan gegund.

Al vroeg in de wedstrijd klopte SJZ op de deur, of beter gezegd: op de lat want Daan Hoogbruin testte de dwarsligger op deugdelijkheid. Nadat Jari van Kampen de doelman op zijn weg vond, was het na iets meer dan een kwartier wel raak. Dave Plooij zocht en vond de verre hoek. Niet veel later stuitte Plooij op de MMO-sluitpost.
Op het zware veld was het – zeker voor SJZ – lastig voetballen. MMO probeerde het wel, maar kwam te kort.

Vrij snel na de thee werd het 0-2. Uit een vrije trap van Hoogbruin ontstond een wat onoverzichtelijke situatie. Voordat Mitchell Hensing verwarring kon stichten, werkte een MMO-verdediger de bal ongewild achter zijn eigen doelman. Na enkele wissels bleef SJZ de betere ploeg, zonder echt door te drukken.

INVALLER DAAN VAN RIJN
Nadat invaller Daan van Rijn (hij kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Jari van Kampen) met een geplaatst schot (notabene met zijn ‘chocolade-been’ zoals hij dat meldde bij Dick Rozenboom van LAV) de score had opgevoerd naar 0-3 was het pleit beslecht. Hoewel, nauwelijks een minuut later scoorde MMO via Jelle van Tol tegen.
Een offensief van de jubilerende thuisploeg bleef uit. In de slotfase gaf Van Rijn – eerstejaars senior – nog eens extra zijn visitekaartje af door met een werkelijk prachtig schot van grote afstand voor de 1-4 eindscore te zorgen.
Het waren de eerste doelpunten van Van Rijn in de hoofmacht van SJZ. En ook nog eens twee treffers om in te lijsten

Het optekenen van bovenstaande feiten is overigens te danken aan de noteer-bezigheden van Leo van der Geest die bij afwezig van de vaste scribent de honneurs waarnam. Hij is geslaagd en mag het dus vaker doen…..

“NIET SLIM GENOEG”
Trainer Arie van Duijn was tevreden over de drie punten, maar niet echt over het vertoonde spel.
“We speelden aanzienlijk minder dan de week ervoor tegen Woubrugge. Oké, er stond veel wind maar daar hadden beide ploegen last van. We waren vooral onzuiver in de passing en we speelden, gelet op het veld, gewoonweg niet slim. Ik denk wel dat wij gedurende 80% de bovenliggende partij waren en verdiend hebben gewonnen. En twee prachtige doelpunten van Daan van Rijn, de eerste met links en de tweede met rechts, da’s lekker voor hem.”

Komende zaterdag heeft SJZ en vrije dag. Op dinsdag 15 november komt MMO naar Haasbroek voor een wedstrijd om de LAV-cup. Wint SJZ die tweekamp dan bereiken de Dorpers de volgende bekerronde.

Zaterdag 20 november komt Bernardus op bezoek.

SJZ
Oscar Koek
Rick van Hoorn Jurian de Klerk Bryan Hilders Jim Warmenhoven
Daan Hoogbruin Mitchell Hensing Stephan de Boer (65. Roy Versteegen)
Ricardo Rietkerken (73, Hans Coret) Jari van Kampen (65. Daan van Rijn)
Dave Plooij (74. Corné Berg)

UITSLAGEN 30 OKTOBER
LSVV’70 – Roodenburg 3-1, MMO – SJZ 1-4, Woubrugge – Meerburg 2-3, Warmunda – Football Factory 5-0, SJC – Kickers’69 1-3, Teylingen – Koudekerk 1-1, Bernardus was vrij.

STAND (Uitslagen van FC Boshuizen zijn geschrapt)
Meerburg 6-15, SJZ 7-15, Warmunda 7-14, Teylingen 5-11, Woubrugge 6-9, Koudekerk 5-7, LSVV’70 5-7, SJC 6-7, Bernardus 6-7, MMO 7-6, Roodenburg 6-5, Kickers’69 5-4, Football Factory 7-2.

PROGRAMMA 13 NOVEMBER (INHAALWEDSTRIJDEN)
Roodenburg – Teylingen, Woubrugge – Koudekerk

PROGRAMMA SJZ
Dinsdag 16 november, 20.00 uur, SJZ – MMO (LAV Cup)
Zaterdag 20 november, 14.00 uur, SJZ – Bernardus
Zaterdag 27 november, 14.00 uur, SJZ - MEERBURG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!